İmplantolojinin uygun olduğu durumlar;

İmplantlar daha önce kaybedilmiş dişlerin veya çürük, enfeksiyon, dişeti hastalığı ve yaralanma gibi nedenler yeni kaybedilen dişlerin yerine başarıyla uygulanır. Yeni çekilmiş dişlerde hemen implant yapılabilir ancak; dişeti ve ya diş kökünde ciddi enfeksiyon varsa 2-3 ay bekledikten sonra implant yapılabilr. İmplant yapılacak olan bölgede yeterli kemiğin olmaması durumunda bölgeye kemik grefti (kemik tozuyla doldurma) uygulayarak kemikleşme sağlanır ve implant için uygun hale gelir.

 

İmplant Uygulamasından Önce;

İmplant diş ekme operasyonuna başlamadan önce diş hekimi hastanın filmleri inceleyerek çene kemiği kalitesi ve miktarını öğrenir. Daha sonra titizlikle kullanılacak implantı seçer. Bu aşama çok önemlidir. Çünkü implantlar çeşitli durumlara göre şekil ve ebatlarda üretilirler. Bu aşamada hastaya yapılacak olan operasyon ve sonrasında nasıl görüneceği hakkında bilgi verilir. İmplant uygulamasından önce tüm detaylar incelenip planlandığı için uygulama sırasında herhangi bir riskli durumla karşılaşma olasılığı düşüktür.

İmplant uygulamasına geçmeden önce ilk yapılması gereken hasta ağzındaki hijyeni sağlamaktır. Cerrahi bir operasyon olan implant yapımında enfeksiyona karşı ağız içi hijyeni ve implantın sterilizasyonu büyük önem taşımaktadır. Hijyen ve sterilizasyon sağlandıktan sonra diş hekimi implant yapılacak olan yerdeki dişetini cerrahi operasyonla açar. Çene kemiği ortaya çıktıktan sonra implant yapılacak bölgeyi kemiğe yük bindirmeden gerekli boşluğu açar ve implantı vidalar. İmplant üstü kapatma vidasıyla kapatılır ve açılan dişeti tekrar dikilir. Bundan sonra implant ve kemiğin bütünleşmesi için 1-3 ay arasında beklemek gerekir. Bekleme süresi implant markalarına göre değişkenlik göstermektedir.

Yapılan implant kemikle bütünleştikten sonra ikinci aşama olan üst yapılara geçilir. Üst yapılar implantın üzerine gelen porselen veya zirkonyum dan yapılan kuron dediğimiz yapay dişlerdir. Laboratuvarlarda hazırlanan porselen dişler implantın üzerine yapıştırılarak veya vidalanarak tuturulur. bu şekilde tamamlanan implantların çok başarılı olduğu ispatlanmıştır.

İÇERİK


  • Haberler
  • Videolar
  • Makaleler

İLETİŞİM


  • Site Haritası
  • Bize Sorun
  • Randevu

MENU


  • Anasayfa
  • Kurumsal
  • İletişim




Copyright © 2006-2013. Tüm Hakları Saklıdır.
Powered by Ankaweb